Skip to content

TeSzedd

Kedves Mindenki!

Ebben az évben is van lehetőség a természet (sz)épsége iránt kevésbé érzékeny embertársaink által hagyott nyomok eltakarítására, ehhez zsákokat, kesztyűket kapunk, és az összegyűjtött hulladék elszállítása is megoldott.
A tapasztalatok alapján talán most is találunk Csillebércen, vagy a közeli környéken olyan helyet, amit ezen kezdeményezés keretein belül most meg tudnánk szabadítani a szétdobált szeméttől, leginkább az erdőre fókuszálva.
Mivel a legtöbben a hétvégén érnek rá, viszont szombat október 23. Nemzeti ünnep, ezért a mi időpontunk az akció utolsó napja, 2021 október 24, vasárnap reggel 9.00. 
 
Lehet, egyesek szeme most felcsillan, hogy a hátsó kertből az öreg Zastavát, és a kettővel ezelőtti tulaj 1970 óta kinn ázó 462 db eternit síkpaláját most elvitesse a közösséggel, de
http://szelektalok.hu/teszedd/ alapján csak
“olyan szemetet, ami nem veszélyezteti a testi épséged és az egészséged.   A TeSzedd! keretében nem szabad összeszedni építési-bontási törmeléket, gyógyszereket, autó akkumulátort, motorolajat, elektromos és elektronikai berendezéseket, vagy például nagyméretű autóalkatrészeket. Nem gyűjtünk zöldhulladékot sem!  Össze lehet viszont szedni bármit, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető és zsákban gyűjthető, abban elszállítható, például nem szakad szét a súlyától a műanyag zsák.   A TeSzedd! keretében nem gyűjtünk szelektíven,  mert ezek a hulladékok általában szennyezettek, ezért nem hasznosíthatóak.”
Ha szeretnétek csatlakozni, hogy együtt tegyünk valamit az erdő tisztaságáért,  kérlek ITT jelentkezzetek, hogy tudjuk, hányan leszünk kb, és tudjak szólni, ha valami változás van.
Ha tudtok olyan helyet Csillebércen, vagy a környéken, az erdőben, ahol elszaporodtak a szemétkupacok, és láthatóan nem akarnak “elvivődni”, illegális szemétlerakók, a jelentkezési lap második részében írjátok meg, hogy hol vannak ezek a kincsesbányányák, és a “legnépszerűbbet” felszámoljuk!
Köszönjük, ha velünk tartasz!
Fekete Orsi
Tomsits Tímea

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük