Skip to content

2021. június 10. rendkívüli közgyűlés – hírek

2021. június 10-én az Egyesület Csillebércért rendkívüli közgyűlésén általános tájékoztatást kaptunk a terület rendezését célul kitűző tervekről, szavaztunk a rendezés folyamatában a csillebércieket segítő jogi képviselő szükségességéről, illetve tisztújítást tartottunk.

Hegyvidéki Önkormányzat képviseletében Dr. Zsilinszky Tibor tartott tájékoztatót, és válaszolt a felmerülő kérdésekben. Végleges törvénytervezet híján sok kérdés még egyeztetésre vár, de tudott néhány támpontot adni. A jelenlegi tervek szerint nem sajátítanak ki területeket, az erdők erdő besorolásúak maradnak, ahogy a terület lakossági övezeti átsorolása sincs tervben (maradna üdülő övezet, mivel a területi adottságok nem felelnek meg a lakóövezet kritériumainak), viszont az ebből fakadó magas adókra és a lakosság számára elérhető támogatási formák (CSOK, hitelfelvétel, pályázatok) “kiesésére” keresik a megoldási lehetőségeket. Az utak közutak lennének, de azok infrastrukturális “rendbetétele” még mindig nyitott kérdés. Az osztatlan közös tulajdonból a kiválás önkéntes alapon fog történni, de megmaradó osztatlan közös rész jogi részletei még kidolgozás alatt vannak. A változtatási tilalom még egy évig tart, ha addig nem történik meg a rendezés.

Június 24-én 17.00 és 18.30 között, a MOM Kulturális Központ Kupolatermében további egyeztetésre lesz lehetőség, mert a Hegyvidéki Önkormányzat lakossági fórumot szervez a csillebérciek számára annak érdekében, hogy az üdülőterületen élők elmondhassák a véleményüket, problémáikat, illetve tehessenek javaslatokat arra vonatkozóan, hogy milyen jogszabályi változtatásokat tartanának szükségesnek a rendezés érdekében. (Erről bővebben itt  olvashat, a részvétel regisztrációhoz kötött.)

A közgyűlésen megjelent tagok ezután megszavazták, hogy az Egyesület bízzon meg egy jogi képviselőt a rendezéssel kapcsolatos tárgyalásokhoz. Egyelőre két ügyvéd neve merült fel: Dr. Pécsváradi Luca és Dr. Fóris Ferenc. Ahhoz, hogy dönthessünk közöttük, közös meghallgatást szervezünk velük, így eldönthetjük, hogy melyik jelöltet bízza meg az Egyesület. A választott jogi képviselő tiszteletdíját -szintén szavazáson dőlt el- az Egyesület fedezi.

Egyesület Csillebércért képviseletéről tartott tisztújítási szavazáson Fekete Orsolyát megerősítettük elnöki pozíciójában. Az alelnöki posztot Dániel Gábor tölti be, az Egyesület titkára Tomsits Tímea lett. Elnökségi tagnak választottuk Naszlady Évát és Sajgál Dénest.

A régi-új elnökség jelenleg kiemelten fontos feladata az Önkormányzattal való kapcsolattartás, és a rendezéssel kapcsolatosan felmerülő lehetőségek feltérképezése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük